Pelastus & turvallisuus

20 jalan merikontista rakennettu 250 kVA varavoimalaitos pelastusaseman käyttöön

Valmiustilassa laitos toii kiinteistön automaattisena varavoimalaitoksena. Koko laite on asennettu siirtolava-alustalle, jolloin tarvittaessa se voidaan vetää kuorma-auton lavalle koukku tai vaijerivetolaitteella. Moottori Volvo , generaattori Leroy Somer, logiikat CoMap tuotteita. Polttoainesäiliö 2000 litran IBC luokitettu terässäilö, joten koneen siirto täydellä tankilla on hyväksyttävää.

pelastus-1

150 kVA hinattava dieselgeneraattori pelastusasema käyttöön

Voimalaite Service Oyn toteutti hankkeen siten, että koneen ollessa varastoituna sille rakennettuun tilaan laite toimii automaattisena kiinteistön varavoimakoneena. Jäähdytysilmakanavat, pakoputki, kiinteistöön liittyvät ohjaus ja syöttökaapeloinnit saadaan kaikki irti muutamassa minuutissa ja koneisto voidaan hinta toiseen kohteeseen. Moottori Perkins generaattori Leroy Somer, logikka DSE.

pelastus-2 pelastus-7
pelastus-8

550 kVA varavoimala asennettuna kiinteästi pelastuslaitoksen pihalle toimittamaamme Voimalaite Paroc varavoima konttiin

Moottori Volvo, Generaattori CGT Stamford, logikka DSE.

pelastus-3

Pelastuslaitos kohteisin asennettavia sääsuojattuja ja äänieristettyjä 125 kVA dieselgeneraattoreita automaattiseen verkonvalvontakäyttöön

Verkonvalvonta ja tahdistusautomatiikka DSE logiikalla. Moottori Doosan generaattori Marelli.

pelastus-4 pelastus-9

Siirrettäviä 7 ja 13 kVA koteloituja dieselgeneraattoreita, jotka ovat lähdössä maanjäristyksen aiheuttamalle katastrofialueelle.

pelastus-5

DIN 14685-1 standardin vaatimusten mukaisia 13 kVA siirrettäviä generaattoreita

Kyseinen DUIN standardi määrittelee pelastuskäytössä ja vastaavissa kohteissa käytettävien korkealuokkaisten polttomoottorigeneraattorien minimi varustetason. Merkittävin ero tavanomaisiin siirrettäviin malleihin on rakenteiden tiiveysluokka. Generaattori on IP 54 , pistorasiat ja mittarit IP 67.  Standardi määrittelee myös mm. polttoineen syötön ulkoista tankista 3- tie valintaventtiilillä tai vastaavalla rakenteella jne. Myös sähköisten ominaisuuksien on oltava tihettyä tasoa. Vaikeissa pelotusolosuhteissa käyttöturvallisuus on tärkeä ja tähän ko. DIN standardin vaatimuksilla pyritään.

vesihuolto2